PANEL PROGRAM ADATLAPOK


KÖZÉRDEKŰ
 


KEDVEZMÉNY
 
  Kék hírek  -  2012. 06. 08.
Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat - fokozott biztonság, hatékonyabb beavatkozás
Az egységes állami katasztrófavédelmi rendszer megalakulásával 2012. április elsejétől Fejér megyében is megkezdte működését a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ). A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyorsreagáló készenléti egységében magas szintű szakképzettséggel és több éves tűzoltásvezetői tapasztalattal rendelkező tűzoltók teljesítenek szolgálatot. A műveleti szolgálat elsődleges célja a tűzoltási és műszaki mentési tevékenység hatékonyságának és gyorsaságának növelése, a beavatkozások biztonságának erősítése. Hatásköre Fejér megyére terjed ki.
A KMSZ szakemberei 24/48 órás váltásban teljesítenek szolgálatot, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon állomásoznak. A műveleti szolgálat feladata a katasztrófavédelem mindhárom szakterületét érinti, így a KMSZ napi rendszerességgel együttműködik a megyei tűzoltósági, polgári védelmi és iparbiztonsági főfelügyelőkkel. Elsődleges feladata a magasabb szintű káresemények felszámolásának segítése, a beavatkozások hatékonyságának növelése, amely a kiképzések szakmai felügyeletével már a tűzoltólaktanyák falain belül megkezdődik. A káresetek felszámolásánál tanácsaival segíti a tűzoltásvezetőt, figyelemmel kíséri a beavatkozó tűzoltók tevékenységét, indokolt esetekben átveszi a tűzoltás, a műszaki mentés irányítását. Mindemellett rendszeresen részt vesz és értékeli a megye hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltó-parancsnokságainak gyakorlatait, ellenőrzi a szolgálatellátást, és káresetek alkalmával a beavatkozás szakszerűségét és a biztonsági előírások alkalmazását.
Mindezeken túl a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat az elmúlt időszakban részt vállalt a polgári védelem szakterületét érintő feladatok végrehajtásában, egyebek között a II. világháborús robbanószerkezetek miatt szükséges kiürítések biztonságos végrehajtásában, valamint a települési belterületi vízelvezető rendszerek felülvizsgálatában. A megyei iparbiztonsági főfelügyelőséggel több alkalommal a veszélyes üzemek azonosítását és a közúti veszélyesárú-szállítás szabályainak betartását ellenőrizték.

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

SEGÉLYHÍVÓSZÁMOK
 
TŰZOLTÓSÁG: 105
MENTŐK: 104
RENDŐRSÉG: 107

KÉK HÍREK

KÉPGALÉRIA AJÁNLÓ

VÁROSGONDNOKSÁG

FEHÉRVÁR TV

RABOVSZKY DÓRA, TŰZOLTÓ- PSZICHOLÓGUS