PANEL PROGRAM ADATLAPOK


KÖZÉRDEKŰ
 


KEDVEZMÉNY
 
  TŰZESETEK  -  2011. 12. 19.
Adventi koszorú gyulladt ki - hogyan előzhetőek meg a hasonló tűzesetek?
  Vasárnap kora délután Székesfehérvárra, a Mancz János utcába riasztották a tűzoltókat, ahol egy panelépület lépcsőházában füstszagra figyeltek fel a lakók. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és az emelőkosaras járművel siettek a helyszínre. A felderítést követően derült ki, hogy egy harmadik emeleti lakás nappalijában az adventi koszorú gyulladt ki, amelyet az ott lakónak a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltania.

 A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatója alapján az országos statisztikák azt mutatják, hogy a karácsonyi ünnepek idején megnő a lakástüzek száma, sokan ugyanis felügyelet nélkül hagyják az égő mécseseket.  Az ilyen tűzesetek kiváltó oka leggyakrabban az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el, a keletkező lángok a különböző textíliákon, függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás berendezési tárgyaira. Az adventkor használatos koszorúk, amelyek jellemzően könnyen éghető anyagokból készülnek, szintén nagy odafigyelést igényelnek.
 
 A lakástüzek, illetve az azokból fakadó tragédiák elkerülhetőek a meggyújtott gyertyák helyének körültekintő megválasztásával. Minden esetben fontos éghetetlen anyagú alátétet használni, ezzel ugyanis megakadályozható, hogy a mécses, vagy a gyertya átforrósítsa a környezetét. Célszerű azok közeléből minden gyúlékony anyagot eltávolítani, emellett figyelni kell arra is, hogy a mécsest, gyertyát stabil helyre rakjuk, ahol nem dőlhet fel, és ahonnan nem eshet le. E szabályok szem előtt tartásával megakadályozhatjuk, hogy otthonunkban tűz keletkezzen.

 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

SEGÉLYHÍVÓSZÁMOK
 
TŰZOLTÓSÁG: 105
MENTŐK: 104
RENDŐRSÉG: 107

KÉK HÍREK

KÉPGALÉRIA AJÁNLÓ

VÁROSGONDNOKSÁG

FEHÉRVÁR TV

RABOVSZKY DÓRA, TŰZOLTÓ- PSZICHOLÓGUS