PANEL PROGRAM ADATLAPOK


KÖZÉRDEKŰ
 


KEDVEZMÉNY
 
  BALESETEK, MŰSZAKI MENTÉSEK  -  2011. 12. 16.
Balesetek pénteken reggel
  Egy órán belül három balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat pénteken reggel. A 7-es főúton, Szabadbattyán határában egy személygépkocsi és egy furgon ütközött, az autó sofőrje a helyszínen életét vesztette. Nem sokkal később, szintén a 7-es főúton, Székesfehérvár és Dinnyés között egy személygépkocsi árokba csúszott, a baleset helyszínén ezt követően több autó karambolozott, illetve volt, amelyik árokba gurult. Sárkeresztes és Moha között pedig egy kisteherautó és egy személyautó ütközött.

 6 óra 47 perckor érkezett a jelzés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére, amely szerint a 7-es főúton Kőszárhegy és Szabadbattyán között egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött. A tűzoltók I-es kiemelt fokozatban, egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a helyszínre, ahol Szabadbattyán határában egy Suzuki Swift személygépkocsi jobb oldalának ütközött egy pékárut szállító Ford Transit furgon. A Suzukit vezető nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Ford sofőrjét a mentők kórházba szállították. Az elhunytat a tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki az autóból, majd elhúzták az összeroncsolódott járművet a Ford elejétől. A műszaki mentés idején teljes útzár volt a 7-es főút ezen szakaszán.
 
 Képek a balesetről! (székesfehérvári tűzoltóság)

Jelzés ideje: 2011. december 16., 6 óra 47 perc
Riasztási fokozat: I-es kiemelt (Fehérvár I-es gépjárműfecskendő és a műszaki mentőszer)
Beavatkozó csoport: B csoport
Mentésvezető: Takács József tű. alezredes, szolgálatparancsnok
 

 7 óra 10 perckor újabb balesetről kapott a tűzoltóság ügyelete bejelentést. A 7-es főúton az M7-es autópálya és Dinnyés között egy Seat Ibiza személygépkocsi az út menti árokban fejtetőre borult. Az autó sofőrjének és utasának nem esett baja. A felborult személygépkocsitól néhány méterre egy Mazda terepjáró és egy Honda Jazz személyautó csúszott az árokba. A helyszínen még a tűzoltók kiérkezése előtt egy Renault Mégane és egy Ford Fiesta is összeütközött. Később a baleset helyszínétől körülbelül 50 méterre, Székesfehérvár irányába egy Citroën C5-ös és egy Ford Escort ütközött, majd a másik, Dinnyés felé vezető irányba egy Opel Corsa és egy Toyota koccant. Személyi sérülés egyik járműben sem történt.

Jelzés ideje: 2011. december 16., 7 óra 10 perc
Riasztási fokozat: I-es kiemelt (Fehérvár II-es gépjárműfecskendő és a műszaki mentőszer)
Beavatkozó csoport: B csoport
Mentésvezető: Gelencsér Tibor tű. törzszászlós, szolgálatparancsnok-helyettes

 

 Reggel fél nyolc után nem sokkal Moha és Sárkeresztes közé riasztották a tűzoltókat, ahol egy Suzuki Swift személygépkocsi és egy Ford kisteherautó ütközött. A Suzuki az út menti, mély árokban állt meg. A Suzukit vezető nőt a mentők a tűzoltók segítségével hozták fel a meredek árokparton.

Jelzés ideje: 2011. december 16., 7 óra 33 perc
Riasztási fokozat: I-es kiemelt (Fehérvár III-as gépjárműfecskendő és a műszaki mentőszer)
Beavatkozó csoport: B csoport
Mentésvezető: Sajtós Lászlós tű. főtörzsőrmester, szerparancsnok
 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

SEGÉLYHÍVÓSZÁMOK
 
TŰZOLTÓSÁG: 105
MENTŐK: 104
RENDŐRSÉG: 107

KÉK HÍREK

KÉPGALÉRIA AJÁNLÓ

VÁROSGONDNOKSÁG

FEHÉRVÁR TV

RABOVSZKY DÓRA, TŰZOLTÓ- PSZICHOLÓGUS