PANEL PROGRAM ADATLAPOK


KÖZÉRDEKŰ
 


KEDVEZMÉNY
 
  TŰZESETEK  -  2011. 11. 28.
Nádfedésű társasház borult lángba Velencén
 Nádfedésű társasház tetőszerkezete gyulladt ki vasárnap este Velencén. A székesfehérvári tűzoltók II-es kiemelt fokozatban, három gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval siettek a helyszínre. A tűzoltók kiérkezésekor a Nadapi utcában a körülbelül 10x20 méter alapterületű, tájjellegű, háromlakásos társasház nádfedésű tetőszerkezete és beépített tetőtere teljes terjedelmében égett. A tűz veszélyeztette a szomszédos, szintén nádtetős épület tetőszerkezetét, amelyet a  tűzoltók folyamatosan vízzel és habbal locsoltak.
 
 Az oltási munkálatokat nehezítette, hogy nem volt a közelben működő, megfelelő nyomású tűzcsap, ezért a székesfehérvári tűzoltóság vízszállítója az érdi tűzoltóság vízszállítójával felváltva több száz méter távolságból, az M7-es autópályán lévő benzinkút tűzcsapjáról hozta a vízutánpótlást. A kigyulladt társasházban nyolcan laktak. Közülük két személyt a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak. A tűz oltása az utómunkálatokkal együtt több mint 6 órán át tartott.

 Az oltási munkálatokban összesen 20 fő hivatásos tűzoltó, valamint a Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület 6-6 fővel vett részt.
A Velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy tagja a belélegzett füsttől rosszul lett, ő szintén kivizsgálás céljából kórházba került, majd az éjszaka folyamán otthonába távozhatott.

 A tűzben a háromlakásos, könnyűszerkezetes társasház beépített tetőtere és nádfedésű teteje megsemmisült.

 Mivel a székesfehérvári tűzoltóságról az összes gépjárműfecskendő a velencei tűz oltásánál volt, ezért Székesfehérvár város védelmére ideiglenesen a sárbogárdi tűzoltóságról érkezett egy tűzoltóautó, beavatkozásukra az éjszaka folyamán szerencsére nem volt szükség.
 
 Képek a tűzesetről! /Fotó: Bisztricz Anett/
 
 Képek az oltási munkálatokról! /Fotó: Bisztricz Anett/
 
Jelzés ideje: 2011. november 27., 20 óra 39 perc
Riasztási fokozat: II-es kiemelt (Fehérvár I-es, Fehérvár II-es és Fehérvár III-as gépjárműfecskendő, valamint a Fehérvár Vízszállító és az Érd Vízszállító)
Beavatkozó csoport: A csoport
Tűzoltásvezető: Nyikos György tű. százados, szolgálatparancsnok

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

SEGÉLYHÍVÓSZÁMOK
 
TŰZOLTÓSÁG: 105
MENTŐK: 104
RENDŐRSÉG: 107

KÉK HÍREK

KÉPGALÉRIA AJÁNLÓ

VÁROSGONDNOKSÁG

FEHÉRVÁR TV

RABOVSZKY DÓRA, TŰZOLTÓ- PSZICHOLÓGUS