PANEL PROGRAM ADATLAPOK


KÖZÉRDEKŰ
 


KEDVEZMÉNY
 
  Közélet  -  2013. 04. 29. 14:34  -  Szabó-Bisztricz Anett
Kúszás, tűzön ugrás és jeges víz- az élmezőnyben végeztek a fehérvári tűzoltók
  
A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata is részt vett a harmadik Fighter’s Run versenyen április 27-én Békés megyében. Az egyénileg és csapatban induló versenyzőknek hét, valamint tizennégy kilométeres távon különböző extrém akadályokon kellett átjutniuk a célig. A székesfehérvári tűzoltók a kategóriájukban hatvan csapatból a hatodik helyen értek célba.
A Békéscsaba melletti Pósteleki parkerdőben megrendezett versenyen először indultak a székesfehérvári hivatásos tűzoltók. A csapatban Ábrahám Barnabás, Laskó Gábor, Vámi György, Zsovák Gábor, Kaiser Csaba és Pálinkás Norbert  a hét kilométeres pályán a katonai kiképzésekhez hasonlítható feladatok teljesítésével – néha már-már erőn felül - bizonyította be rátermettségét, ügyességét, gyorsaságát és kitartását.
A feladatok között szerepelt szöges drót alatti kúszás, palánkugrás, sőt még a tűzoltóktól nem is olyan távoli tűzön átugrás is, amikor égő farönkökön és ágnyesedékeken kellett átjutni. A nyári melegben volt, hogy a versenyzők útját egy jeges vízzel teli nyílt konténer és egy farönkökkel megrakott pótkocsi keresztezte. Az utolsó pályán a végső megmérettetést a rögbicsapat legyűrése jelentette, de a hivatásos tűzoltóknak az amerikai focisták sem állták útjukat. A hét kilométeres távon végül a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata hatvan csapatból a hatodik helyezést vívta ki.