PANEL PROGRAM ADATLAPOK


KÖZÉRDEKŰ
 


KEDVEZMÉNY
 
  TŰZOLTÓSÁGI ESEMÉNYEK  -  2011. 11. 15.
Székesfehérvár polgármestere fogadta a balesetben megsérült tűzoltókat
  Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a Városházán fogadta azokat a tűzoltókat, akik  szeptember 30-án tűzesethez vonulás közben szenvedtek balesetet. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a serültek állapotáról érdeklődött és köszönetét fejezte ki azért a munkáért, amelyet Székesfehérváron és Fejér megyében végeznek a tűzoltók.

 Tűzesthez történő vonulás közben szenvedett balesetet a székesfehérvári parancsnokság egyik tűzoltóautója. Hatan utaztak a járműben, közülük négyen megsérültek, két társuk pedig mentette őket. Állapotukról személyes találkozó keretében tájékozódott Székesfehérvár polgármestere. dr. Cser-Palkovics András köszöntet mondott a tűzoltók mindennapi helytállásáért és példaértékűnek nevezte azt az emberi és szakmai tartást, amivel az érintettek végigélték a baleset óta eltelt másfél hónapot.
 
"Mindannyian csodáljuk helytállásukat és félelemmel vegyes csodálattal nézzük napról-napra küzdelmeiket a természet erőivel. Legyen az tűzeset, természeti katasztrófa elhárítása, vagy éppen egy műszaki mentés, ahol nemcsak a járműveket, de a sérülteket is mentik járműveikből. A baleset is olyan időpontban történt, amikor éppen munkájukat végezték a tűzoltók. Ez az eset is jól mutatja, hogy mennyi balesetveszélyt rejt, és mennyi kockázata van a tűzoltó hivatásnak."– fogalmazott dr. Cser-Palkovics András. A város polgármestere a büszkeség mellett a tűzoltók mindennapjairól is beszélt. Mint mondta, a város önkormányzata megteszi a tőle telhetőt a szakmai munka hátterének biztosításához. „Amikor az önkormányzatok kapták feladatul a szükséges pénzek biztosítását az elmaradt túlóradíjak kifizetéséhez - felvállaltuk. Amikor láttuk, hogy a laktanya felújítása már nem odázható tovább, akkor biztosította a város a pályázati önrészt. És amikor kiderült, hogy a német tűzoltók által adományozott tűzoltóautó használatba vételének költségei vannak, ahhoz is támogatást nyújtott az önkormányzat a közelmúltban a tűzoltó egyesületnek." - mondta el dr. Cser-Palkovics András.
 


 
 A tűzoltók és a város polgármestere megragadták az alkalmat és a sajtón keresztül figyelemfelhívással fordultak a lakosság felé. Arra kérik az embereket: segítsék munkájukat azzal, hogy körültekintően közlekednek és elengedik a megkülönböztető jelzést adó járműveket, illetve megállnak a balesetet szenvedett autóstársaik mellett és segítséget hívnak számukra.

 A városházi találkozón a tűzoltók beszámoltak a baleset óta eltelt időszakról. A könnyebben sérült három szakember már felvette a munkát, a járművet vezető és súlyosan sérült sofőr pedig gyakran meglátogatja a szolgálatban lévő kollégákat, de még otthon lábadozik. Az elmúlt másfél hónapban nagyon sokan megkeresték őket és érdeklődtek állapotukról, sokan támogatták is a sérült tűzoltókat. Legutóbb a győri kollégák jártak a fehérvári laktanyában és hozták el az általuk gyűjtött adományokat. Székesfehérvár polgármestere is apró ajándékot adott át a hat fehérvári tűzoltónak és parancsnokuknak.
 
 
 Képgaléria! /Fotó: Bisztricz Anett/
 
    
 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

SEGÉLYHÍVÓSZÁMOK
 
TŰZOLTÓSÁG: 105
MENTŐK: 104
RENDŐRSÉG: 107

KÉK HÍREK

KÉPGALÉRIA AJÁNLÓ

VÁROSGONDNOKSÁG

FEHÉRVÁR TV

RABOVSZKY DÓRA, TŰZOLTÓ- PSZICHOLÓGUS